Skip to main content

Sertifikati
ORGANIC INDIA®


Strastveni smo u podizanju standarda u organskoj industriji. Trenutno smo među retkim biljnim kompanijama u Indiji koje su dobile HACCP, GMP, ISO 9001-2015 i košer sertifikate. Imamo organske sertifikate Control Union-a i SGS-a prema USDA, EU i NPOP organskim standardima.

Od očuvanja semena do setve, od kultivacije do žetve, od prerade do proizvodnje kroz prodaju i marketing, svaki korak na putu je svedočanstvo naše posvećenosti integritetu, odgovornosti i odgovornosti za holističko obezbeđenje kvaliteta.

Earthseer

Ovaj novi standard odražava održivu poslovnu posvećenost koja inspiriše, promoviše i podržava dobrobit i poštovanje svih bića i majke prirode. Earth Seer je skraćenica za:

 • Etički
 • Odgovoran
 • Pouzdan
 • Pouzdano
 • Holistički
 • Društveno, ekološki i ekonomski odgovorno

GMP – Dobra proizvodna praksa

SGS GMP sertifikat potvrđuje da se poštuju sve potrebne prakse neophodne za efikasan program bezbednosti hrane. On se bavi higijenom u svim aspektima proizvodnog procesa SGS-a, uključujući prostorije i opremu, primarnu proizvodnju, pakovanje, skladištenje, distribuciju, kontrolu štetočina i upravljanje otpadom, kao i rutinsku ličnu higijenu osoblja.

ORGANIC INDIA Pvt. Ltd. ispunjava zahteve Smernica Codek Allmentarius Komisije, Preporučenog međunarodnog kodeksa prakse, Opštih principa higijene hrane, CAC/RCP 1-1969 Rev. 3 (1997).


HACCP - Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke

Registracija i sertifikacija sistema upravljanja bezbednošću hrane zasnovanog na HACCP-u potvrđuje da su standardi Svetske zdravstvene organizacije ispunjeni u upravljanju bezbednošću i higijenom hrane. Registracija sistema upravljanja bezbednošću hrane zasnovana na HACCP zasnovana je na „kriterijumima za procenu operativnog HACCP sistema“. To je akreditovana šema registracije za procenu operativnog statusa i učinka sistema upravljanja bezbednošću hrane zasnovanog na HACCP-u kako bi se osigurala bezbednost prehrambenih proizvoda. Organizacije koje uspešno završe procenu dobijaju i visoko cenjen HACCP sertifikat i registraciju. Ovo deluje kao garancija za potrošače, trgovce na malo, vladine organe i druge zainteresovane strane da mogu imati poverenja u način na koji organizacija kontroliše bezbednost hrane i higijenu hrane.


ISO 9001 : 2015

Na međunarodnom nivou, ne postoji bolja garancija od ISO sertifikata za sticanje poverenja i priznanja kupca za proizvod. Sertifikacija osigurava vitalne karakteristike kao što su kvalitet, ekologija, sigurnost, ekonomičnost, pouzdanost, kompatibilnost, interoperabilnost, efikasnost i efektivnost. Takođe olakšava trgovinu, širi znanje i vodi do razmene tehnološkog napretka i dobre prakse upravljanja. Ovi standardi pomažu u postizanju koristi za sve tri dimenzije održivog razvoja – ekonomsku, ekološku i socijalnu.


NPOP India Organic

Indijskim nacionalnim programom za organsku proizvodnju i indijskim organskim logotipom upravlja APEDA, koja obezbeđuje nacionalne standarde za organske proizvode kroz Nacionalnu politiku i program akreditacije.

Ključni zadaci Nacionalnog programa za organsku proizvodnju su:

 • Obezbeđivanje sredstava za evaluaciju programa sertifikacije za organsku poljoprivredu i proizvode prema međunarodno odobrenim kriterijumima.
 • Akreditovanje programa sertifikacije.
 • Omogućavanje sertifikacije organskih proizvoda u skladu sa nacionalnim standardima za organske proizvode.
 • Podsticanje razvoja organske poljoprivrede i organske prerade.

USDA - Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Država

USDA organski sertifikat potvrđuje da se poštuju svi propisi, zahtevi i specifikacije Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država. Pokriva širok spektar detaljnih mera praćenja i kontrole. To je jedan od najsveobuhvatnijih i najzahtevnijih sistema sertifikacije koji obezbeđuje apsolutnu posvećenost kvalifikacijama za organsku sertifikaciju koje je ustanovilo Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Država.


Control Union

Control Union Certifications Vorld Group je međunarodno priznata organizacija za sertifikaciju i sprovodi inspekcije i izdaje sertifikate za održive poljoprivredne, prerađivačke i proizvodne metode. On potvrđuje da sirovine potiču iz organskog uzgoja i da se prerađuju organskim metodama. Kontrolna unija potvrđuje da su proizvodi uzgajani u skladu sa metodama održive proizvodnje putem nadzora, testiranja, inspekcije, procene i konačnog sertifikovanja u skladu sa propisima EEC 834/2007, NOP USDA (Nacionalni organski program Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država) i JAS (japanski poljoprivredni standard).


Organski sertifikat EU

Organski logo EU garantuje da je proizvod u pitanju usklađen sa zajedničkim evropskim standardima organske hrane. Potrošači koji kupuju proizvode sa ovim logotipom mogu biti sigurni da je najmanje 95% sastojaka proizvoda organski proizvedeno, da je proizvod u skladu sa pravilima zvanične šeme inspekcije, da je došao direktno od proizvođača ili priređivača u zapečaćenom pakovanju i da nosi naziv proizvođača, priređivača ili prodavca i naziv ili šifru inspekcijskog organa.


OU Kosher

Logo OU ukazuje da proizvod mogu da konzumiraju svi oni koji poštuju zakone o košer ishrani, kao i mnogi drugi koji imaju posebne potrebe u ishrani. Danas proizvođači i potrošači vide logo kao nezavisnu verifikaciju kvaliteta, integriteta i čistoće. Ubedljivo najveća agencija za sertifikaciju košer – i najobimnija u svom globalnom dometu – Pravoslavna unija je poznata po svojoj sposobnosti da brzo i efikasno zadovolji potrebe svojih klijenata. Dodeljivanje OU Kosher sertifikata ORGANIC INDIA podiže njen profil i pomaže u proširenju tržišne baze.


Soil Association

Osnovano 1973. godine, Udruženje za zemljište sertifikuje preko 4.500 farmi i preduzeća širom sveta i danas je najpriznatija organska marka u Velikoj Britaniji. Standardi udruženja za zemljište ORGANIC INDIJE premašuju minimalne zahteve britanske vlade – posebno u oblastima koje se tiču životne sredine i dobrobiti životinja.


GMO FREE

Podrška održivoj poljoprivredi je u samom središtu misije ORGANIC INDIA. Svest o razornom uticaju GMO useva na farmere u Indiji i širom sveta je ono što podstiče našu beskompromisnu ​​podršku naporima za obeležavanje GMO „Pravo da znam“.


Verifikacija projekta bez GMO

Većina ORGANIC INDIA TULSI čajeva i biljnih dodataka je verifikovana kao ne-GMO. Ova verifikacija potvrđuje integritet semena, bilja i proizvoda ORGANIC INDIA kao sojeva prirodnog nasleđa. Non-GMO projekat je neprofitna organizacija koja podiže svest o opasnostima i nepoznatim aspektima genetski modifikovane hrane. Evo trenutne liste naših proizvoda sa ovim logotipom, kliknite ovde. Dodatni proizvodi su u procesu verifikovanja projekta bez GMO.


COSMOS sertifikat od strane ECOCERT-a

ORGANIC INDIA KURE proizvodi imaju sertifikat renomiranog globalnog tela ECOCERT. Osnovano 1991. godine, ovo telo je specijalizovano za sertifikaciju organskih poljoprivrednih i kozmetičkih proizvoda. Postao je standard za organsku sertifikaciju širom sveta. Naši proizvodi su nagrađeni prestižnim COSMOS sertifikatom od strane ECOCERT-a. U okviru ovog standarda nalaze se osnovni principi poštovanja biodiverziteta, korišćenja čistih proizvodnih procesa, zelene hemije i transparentnosti prema potrošačima.

ORGANIC INDIA

Fabiom doo | Ovlašćeni zastupnik ORGANIC INDIA® čajeva i suplemenata - ORGANIC INDIA® Srbija

 • FABIOM doo

  Direktni zastupnik
  ORGANIC INDIA čajeva i suplementa

  Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

  +381638955338

Follow us

Ocenite nas na Google

Fabiom © 2023 Sva prava zadržana.
Dizajn SaintArt Designs