Skip to main content

Biljke za jačanje imuniteta

IMUNITET je naš borbeni oklop, koji nas uvek štiti, bez obzira što ga često maltretiramo svesno ili nesvesno. To činimo kroz loš izbor hrane koju unosimo, nedostatak fizičke aktivnosti, prekomernu konzumaciju alkohola i lekova, kroz nedostatak sna, izloženost hemikalijama, zagađenost i kroz razne vidove stresa.

 

Imunološki sistem čine dva podsisitema – urođeni i adaptibilni. Urođeni imuni sistem je onaj sa kojim smo rođeni i on je prva linija odbrane od patogena i drugih štetnih supstanci, koji ubija bakterije koje ulaze u naš organizam preko pristupnih tačaka kao što su koža, nazalni prolazi i digestivni sistem. Adaptivni imunološki sistem se kultiviše tokom odrastanja i ponaša se strateški. On stvara antitela specifična za klice sa kojima naš organizam nije ranije došao u kontakt.

 

Svest o uticaju raznih životnih navika na izgradnju i održavanje jakog imuniteta proširio se zahvaljujući novim otkrićima u medicini.

 

Preventiva je veoma važna kako bi vodili kvalitetan život i ogleda se u uvođenju zdravih životnih navika u našu svakodnevnicu. Naravno, to ne znači da ćemo biti 100 % imuni na bakterije i viruse, ali to svakako znači da ako se i razbolimo – brzo ćemo ozdraviti i neće doći do eventualnih komplikacija.

 

Zdrava crevna flora igra ključnu ulogu u komunikaciji i modulaciji urođenog i adaptivnog imunološkog odgovora. Veoma je važno zbog toga, unositi one namirnice koje pospešuju zdravlje creva i u svoju svakodnevnicu uvrstiti biljke koje podstiču eliminaciju toksina iz organizma. Toksini se nakupljaju u organizmu i ukoliko se ne izbacuju napolje, mogu izazvati mnoge bolesti. Zbog toga je veoma važna redovna detoksikacija organizma.

 

Kako bi imali dobar imunitet, indijska medicina Ajurveda, preporučuje biljke koje se mogu uzimati svakodnevno u vidu čajeva, kapsula ili prahova. Neke od tih biljaka su:
 
TULSI je adaptogena biljka koja je  veoma korisna u svakodnevnoj eliminaciji toksina jer podržava detoksikaciju jetre i bubrega. Takođe, TULSI podstiče imuni odgovor na razne bolesti i infekcije, pruža podršku kod varenja i podstiče otpornost na stres. TULSI se može svakodnevno konzumirati u vidu čajeva što predstavlja odličnu preventivu u sprečavanju raznih bolesti. Ako se i razbolimo TULSI je tu da pomogne u lečenju groznice, gripa i prehlade, kao i kod bolesti pluća i gornjih disajnih puteva, kao i kod respiratornih i kožnih alergija.
 

Pogledajte detaljno ponudu ORGANIC INDIA® Tulsi čajeva.

 
KURKUMA je od davnina poznata da jača imunitet, da pomaže u prečišćavanju krvi, da uklanja toksine iz organizma i podstiče dobro varenje. Alkohol, lekovi, virusne infekcije, zagađivači životne sredine i loša ishrana dovode do oksidativnog stresa koji je ključni uzrok oštećenja jetre. Antioksidativne sposobnosti kurkumina (glavnog sastojka kurkume) štite jetru od oštećenja izazvanih toksinima, čuvajući na taj način i naš imunitet. Kurkuma ima antibakterijska, antivirusna i protiv upalna svojstva, stoga je treba uvstiti u našu svakodnevnicu u vidu začina, suplemenata ili čajeva.

Kurkuma je sastojak ORGANIC INDIA® biljne mešavine za detoksikaciju jetre i bubrega Tulsi clenase i suplementa za lečenje kože Beautiful skin.

ĐUMBIR je poznat kao izuzetno efikasan katalizator u stvaranju belih krvnih zrnaca koja na prirodni način jačaju imuni sistem. Bogat je antioksidantima koji štite ćelije od oštećenja, takođe i poboljšava cirkulaciju krvi, sprečava pojavu tromba i jača krvne sudove. Gingerol je glavno bioaktivno jedinjenje u đumbiru, koje ima antibakterijsko i protivupalno svojstvo, pa je odličan u borbi protiv prehlade i gripa.

Đumbir je sastojak ORGANIC INDIA® čaja Tulsi lemon gingerTulsi sweet lemon i Tulsi cleanse.

AŠVAGANDA je adaptogena biljka koja snižava nivo kortizola (hormona stresa), a naučno je dokazano da stres utiče negativno na naš imunitet. Ašvaganda povećava izdržljivost organizma i podstiče oporavak posle teških bolesti i stanja. S‘ obzirom da je san veoma važan kako bi imali dobar imunitet, Ašvaganda je odlično sredstvo protiv nesanice. Najveći deo farmakološke aktivnosti ašvagande može se pripisati vitanolidima koji imaju svojstvo da prodru duboko u tkivo, do njegovih najdubljih delova i da na taj način pomognu organizmu da se sam izbori sa problemom koji ima. Hemijske analize su pokazale da je ašvaganda pravi rudnik minerala i biološki vrednih supstanci, što je čini veoma moćnom biljkom za osnažavanje našeg imunološkog sistema.

Ašvaganda je sastojak ORGANIC INDIA® čaja Tulsi wellnessTulsi sleep i suplemenata Ashwagandha i Complete flexibility

NAPOMENA: proizvodi ORGANIC INDIA® su sertifikovano organski i odobreni su od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije

  • Pregleda: 567

ORGANIC INDIA

Fabiom doo | Ovlašćeni zastupnik ORGANIC INDIA® čajeva i suplemenata - ORGANIC INDIA® Srbija

  • FABIOM doo

    Direktni zastupnik
    ORGANIC INDIA čajeva i suplementa

    Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

    +381638955338

Follow us

Ocenite nas na Google

Fabiom © 2023 Sva prava zadržana.
Dizajn SaintArt Designs